IM BLOG

Últimes notícies

LA CLARA GARCÍA DE 3r D’ESO GUANYA EL PREMI SAMBORI

Sóc la Clara Garcia Combellas, de 3r d’ESO. M’han demanat que escrigui aquest article, ja que he guanyat el premi Sambori d’Òmnium cultural. Jo em vaig presentar en la categoria E (que és la del segon cicle de Secundària), de la demarcació de Barcelona. Vaig escriure un relat titulat: L’Oblidada Terra Baixa. És un relat on plantejo com seria un món sense la cultura. La protagonista té inquietuds, i decideix crear un petit grup de teatre. Amb aquest text vull recordar la importància que té la cultura, ja que últimament està quedant en tercer pla.

Normalment el lliurament del premi Sambori era tot un esdeveniment, però, aquest any s’ha hagut d’adaptar al protocol i a la situació. Gràcies a la meva professora de català que va mantenir un contacte amb Òmnium vaig poder rebre el premi a la biblioteca de l’escola. Van venir dos representants de l’entitat de Sants, em van donar el premi i ens vam fer fotos. A la biblioteca m’hi van acompanyar les meves amigues que van fer de públic. Els agraeixo molt que compartissin aquell moment amb mi i també a les qui  no van poder venir pel tema dels grups bombolles, el seu suport a distància també va ser important. A més hi havia l’Ariadna (la professora) que va parlar per nosaltres, ja que jo estava molt nerviosa i callada. Si ella no hi hagués estat no m’imagino com hauria estat la situació.

Com el dia del lliurament del premi a la biblioteca només portaven el diploma, van venir un altre dia a portar el premi: el Frederic Zorrilla, que ja havia vingut, i la Rosa Oller. Em van obsequiar amb dues llibretes amb el logotip del premi Sambori, una placa i llibrets que contenien tots els relats guanyadors de la demarcació de Barcelona.

Animo a tothom a escriure, sigui per compartir o no. Espero que ben aviat aquesta situació de bojos passi. I també que la cultura i la llengua ocupin l’important lloc que els hi correspon. 

Us desitjo a tots/es que tingueu un bon final de curs i gaudiu de les merescudes vacances que venen.

Clara Garcia Combellas, de 3r d’ESO

imescolaLA CLARA GARCÍA DE 3r D’ESO GUANYA EL PREMI SAMBORI
Share this post