Participació en la Marató de l’Estalvi Energètic

Com escola estem participant en la Marató de l’Estalvi Energètic. Ens han proposat un repte difícil d’aconseguir, ja que aquest mes de febrer ha fet molt de fred. Per poder fer el seguiment fem lectures de l’electricitat i l’aigua cada dijous, les enviem i ens retornen els resultats.
Estem aplicant mesures d’estalvi: posar molles a les portes de pas perquè es tanquin soles, tancar llums quan no s’està a les aules així com el projector, tancar la meitat o tots els llums quan la llum natural és suficient, es tanquen les impressores i ordinadors a la tarda, posar ampolles d’aigua a les cisternes per reduir els litres…
Participa tota l’escola així que parlant amb els monitors de menjador i el personal de neteja ens ha ajudat a arribar a l’estalvi, a menjador no obriran tots els llums, ja que tenen força llum natural, i per la neteja s’han proposat només tenir els llums oberts de l’aula o espai que estan netejant i la resta de llums del passadís i aules estaran tancats.
Estem molt engrescats en l’estalvi energètic.

Comissió d’Escola Verda, Taller de la Marató de l’estalvi energètic i Projecte de Secundària.

Punt Verd Mòbil Escolar

Avui 29 de gener ens ha visitat el Punt Verd Mòbil Escolar. Hem portat els residus de casa i de l’escola. Per un entorn més net!

“Espai Terra” ens visita

Enguany l’escola ha reconvertit en hort urbà una terrassa que abans utilitzàvem com a pati de lleure. Els alumnes de tercer de Primària, organitzats com a cooperativa, l’Ecogreen, conreen i fan el seguiment de verdures i hortalisses. Assessorats pel mestres i uns avis, aprenen a regar, adobar i collir tomàquets, enciams, maduixes, cebes… A més a més, al terrat, hi hem construït un petit galliner del qual s’ocupen els alumnes de 2n de primària.

Si voleu veure el programa, cliqueu el següent enllaç.

Captura de pantalla 2017-06-27 a la(s) 16.22.30

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/espai-terra/espai-terra-23062017/video/5675240/

El nou combustible, l’escola sostenible! Acte de cloenda

El passat dimarts 13 de juny prop de 600 persones van assistir a l’acte de cloenda multitudinari amb intercanvis d’experiències, tallers, una manifestació i l’esperada estrena de la cançó de les Escoles + Sostenibles “El nou combustible”.​

Enguany l’acte de cloenda ha estat molt especial degut a l’estrena en primícia d’“El nou combustible”, una cançó elaborada al llarg de l’any de forma participativa entre el grup musical Xiula i totes les Escoles + Sostenibles que han volgut participar-hi. La cançó pretén ser un himne, un cant que remarca la necessitat d’aplicar la sostenibilitat en els hàbits diaris i apoderar l’alumnat sobre el seu paper fonamental en aquesta tasca.

Durant les primeres hores del matí, es van realitzar diferents activitats. Per una banda, els estudiants de secundària emplaçats a les Cotxeres de Sants realitzaven un intercanvi d’experiències.

Per l’altra banda, els infants de primària que es trobaven al Parc de l’Espanya Industrial es van repartir en 11 tallers de jocs cooperatius, coreografies, construccions amb fusta i canyes i per a potenciar els sentits mitjançant la sorra i l’aigua.

A mig matí, els estudiants de secundària van organitzar una manifestació per tal de visibilitzar i reivindicar la importància de l’educació ambiental. “Som combustible, l’escola sostenible”, “Menys pol·lució i més educació” i “Units som invencibles” són alguns dels lemes que es van poder sentir pels carrers de Sants acompanyats de pancartes i tambors.

La marxa els va conduir des de les Cotxeres fins al parc de l’Espanya Industrial, on es van reunir amb les escoles de primària que es trobaven practicant la coreografia de la cançó.

Per concloure l’acte va arribar el moment més esperat, l’espectacle musical amb els Xiula en què es va estrenar en primícia la cançó de les Escoles + Sostenibles “El nou combustible”. Tots i totes vam cantar i ballar l’himne creat de forma conjunta per les escoles del programa al llarg d’aquest curs en un ambient molt festiu.

Processed with MOLDIV Processed with MOLDIV