“Espai Terra” ens visita

Enguany l’escola ha reconvertit en hort urbà una terrassa que abans utilitzàvem com a pati de lleure. Els alumnes de tercer de Primària, organitzats com a cooperativa, l’Ecogreen, conreen i fan el seguiment de verdures i hortalisses. Assessorats pel mestres i uns avis, aprenen a regar, adobar i collir tomàquets, enciams, maduixes, cebes… A més a més, al terrat, hi hem construït un petit galliner del qual s’ocupen els alumnes de 2n de primària.

Si voleu veure el programa, cliqueu el següent enllaç.

Captura de pantalla 2017-06-27 a la(s) 16.22.30

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/espai-terra/espai-terra-23062017/video/5675240/

El nou combustible, l’escola sostenible! Acte de cloenda

El passat dimarts 13 de juny prop de 600 persones van assistir a l’acte de cloenda multitudinari amb intercanvis d’experiències, tallers, una manifestació i l’esperada estrena de la cançó de les Escoles + Sostenibles “El nou combustible”.​

Enguany l’acte de cloenda ha estat molt especial degut a l’estrena en primícia d’“El nou combustible”, una cançó elaborada al llarg de l’any de forma participativa entre el grup musical Xiula i totes les Escoles + Sostenibles que han volgut participar-hi. La cançó pretén ser un himne, un cant que remarca la necessitat d’aplicar la sostenibilitat en els hàbits diaris i apoderar l’alumnat sobre el seu paper fonamental en aquesta tasca.

Durant les primeres hores del matí, es van realitzar diferents activitats. Per una banda, els estudiants de secundària emplaçats a les Cotxeres de Sants realitzaven un intercanvi d’experiències.

Per l’altra banda, els infants de primària que es trobaven al Parc de l’Espanya Industrial es van repartir en 11 tallers de jocs cooperatius, coreografies, construccions amb fusta i canyes i per a potenciar els sentits mitjançant la sorra i l’aigua.

A mig matí, els estudiants de secundària van organitzar una manifestació per tal de visibilitzar i reivindicar la importància de l’educació ambiental. “Som combustible, l’escola sostenible”, “Menys pol·lució i més educació” i “Units som invencibles” són alguns dels lemes que es van poder sentir pels carrers de Sants acompanyats de pancartes i tambors.

La marxa els va conduir des de les Cotxeres fins al parc de l’Espanya Industrial, on es van reunir amb les escoles de primària que es trobaven practicant la coreografia de la cançó.

Per concloure l’acte va arribar el moment més esperat, l’espectacle musical amb els Xiula en què es va estrenar en primícia la cançó de les Escoles + Sostenibles “El nou combustible”. Tots i totes vam cantar i ballar l’himne creat de forma conjunta per les escoles del programa al llarg d’aquest curs en un ambient molt festiu.

Processed with MOLDIV Processed with MOLDIV

Punt Verd Mòbil Escolar

Avui, dia 3 de maig hem anat al Punt Verd Mòbil Escolar. El Punt Verd Mòbil Escolar és un camió on es pot abocar tot el que no es pot tirar als contenidors habituals. Hem portat de tot, des de piles fins a grans electrodomèstics. Hem pujat al camió de dos en dos i el senyor que estava a dalt ens ha anat dient on ho havíem de tirar.

 

Un Nadal més sostenible

Durant les jornades de Nadal d’enguany a la nostra escola hem treballat la sostenibilitat. Cada any treballem un tema que ens interessa i que fomenta la reflexió, i aquest any ha estat un tema molt vinculat a l’Escola Verda.

Començant pels més petits que han iniciat la recollida selectiva a les aules fins als més grans que han pres conciència de com les seves decisions de compra incideixen en el medi ambient.

Els alumnes d’infantil no només han après què són els residus i on han de dipositar-los, si no també que és possible reutilitzar-los com a joguines de construcció entre altres.

A primària, van crear un calendari d’advent sostenible en el qual a cada finestra trobaven un repte per fer. El primer va ser una cançó titulada “Un Nadal Sostenible” creada per unes mestres de l’escola i que us deixem a continuació perquè la pugueu escoltar. Una cançó que ràpidament es va enganxar entre els alumnes. El segon repte va ser la lectura d’una notícia entorn la sostenibilitat i el visionat d’un parell de curts. Aquests van fomentar al debat a classe i la reflexió sobre el tema. El tercer va ser crear els deu propòsits pel 2017, aquests havien d’anar entorn la sostenibilitat i per últim van elaborar un logotip (icona) d’un propòsit sostenible.

A secundària a partir de la definició de sostenibilitat van treballar conceptes relacionats com la petjada ecològica i el km 0, el fast fashion i les seves conseqüències a nivell social i ambiental.

Com a cloenda es va organitzar una festa per tota l’escola i oberta als pares i les mares on es representava un concurs. Les concursants, les 3 R: REDUIR, REUTILITZAR i RECICLAR. Es presentaven i competien per ser la més sostenible! I qui va guanyar? REDUIR, perquè no hi ha millor manera de gestionar els residus que no generar-los.