Un Nadal més sostenible

Durant les jornades de Nadal d’enguany a la nostra escola hem treballat la sostenibilitat. Cada any treballem un tema que ens interessa i que fomenta la reflexió, i aquest any ha estat un tema molt vinculat a l’Escola Verda.

Començant pels més petits que han iniciat la recollida selectiva a les aules fins als més grans que han pres conciència de com les seves decisions de compra incideixen en el medi ambient.

Els alumnes d’infantil no només han après què són els residus i on han de dipositar-los, si no també que és possible reutilitzar-los com a joguines de construcció entre altres.

A primària, van crear un calendari d’advent sostenible en el qual a cada finestra trobaven un repte per fer. El primer va ser una cançó titulada “Un Nadal Sostenible” creada per unes mestres de l’escola i que us deixem a continuació perquè la pugueu escoltar. Una cançó que ràpidament es va enganxar entre els alumnes. El segon repte va ser la lectura d’una notícia entorn la sostenibilitat i el visionat d’un parell de curts. Aquests van fomentar al debat a classe i la reflexió sobre el tema. El tercer va ser crear els deu propòsits pel 2017, aquests havien d’anar entorn la sostenibilitat i per últim van elaborar un logotip (icona) d’un propòsit sostenible.

A secundària a partir de la definició de sostenibilitat van treballar conceptes relacionats com la petjada ecològica i el km 0, el fast fashion i les seves conseqüències a nivell social i ambiental.

Com a cloenda es va organitzar una festa per tota l’escola i oberta als pares i les mares on es representava un concurs. Les concursants, les 3 R: REDUIR, REUTILITZAR i RECICLAR. Es presentaven i competien per ser la més sostenible! I qui va guanyar? REDUIR, perquè no hi ha millor manera de gestionar els residus que no generar-los.

El pas per poder reciclar

Abans de les festes de Nadal, la comissió d'escola verda vam anar a entregar una carta a l'alcaldia de Sants dient que volem contenidors aprop de l'escola per fer una recollida selectiva dels diferents residus que generem.

Estem esperant la seva resposta.

 

Canvi climàtic i cimera de París

Hem estat treballant el canvi climàtic, les energies que provoquen l'augment de les temperatures i també hem seguit d'aprop les discussions de la cimera de París.

Per concloure el treball hem volgut expressar els nostres desitjos i demandes dirigit a les persones que treballen amb la finalitat de frenar el canvi climàtic i aquells representants que s'han reunit a París. Ho hem gravat, aquí ho podeu veure.

 

Agraïment de la Fundació GAEM

La Fundació GAEM ens vol agrair la nostra col·laboració en la campanya “Destapa la teva solidaritat”.

Moltes gràcies a totes les famílies per participar i recordeu que seguim recopilant taps de plàstic.

SOM ENERGIA, I SI LA UNIM, NO SUMA, MULTIPLICA.