IM BLOG

Últimes notícies

Photo-20180123144700717-e1516732404332.jpg

Llegendes i història

Avui, 23 de gener, els i les alumnes de 1r d’ESO han fet un recorregut per la Barcelona gòtica per descobrir les llegendesque amaga la nostra ciutat. Hem après moltíssimes coses. Com per exemple, perquè els carrers de El portal de l’Àngel i la Portaferrissa reben els seus noms i la llegenda que amaguen. Què caracteritzava el Call, el Raval, la Boqueria (o mercat del Sant Josep) i els seus personatges estrafolaris, marginats i gairebé malèfics com el serpotes o l’home del sac que matava nens pel seu greix…

Hem conegut la plaça del Rei i la del Pi i, en aquesta última, hem descobert una llegenda sobre el seu gegant, que pretén explicar l’origen d’aquesta plaça i del pi que la presideix.

Hem après que vora de les esglésies hi ha places, perquè eren antics cementiris i ningú hi volia viure. També hem conegut la llegenda de Santa Eulàlia, la primera patrona de la ciutat, una pastora d’oques de 13 anys que pel fet de ser cristiana va haver de patir 13 martiris i que, cada any, plora per la Mercè perquè els habitants de Barcelona ja no la recorden.

També hem conegut la Barcino més romana, amb la seva necròpolis i el temple d’August, que ens transporta a la llegenda fundacional de la ciutat, amb Hèrcules i Pirenne com a protagonistes. I hem acabat el recorregut, amb la tràgica llegenda del cor menjat del comte Ramon Berenguer III i la seva dona Dolça de Provença.

Una interessant sortida, que ens ha apropat més a l’apassionant història que amaga Barcelona.

 

 

Source: Butlletim ESO

imescolaLlegendes i història
Share this post

Related Posts